ru

uk

Где ставить кровать в спальне?

Головним елементом спальні є ліжко. Мало хто замислюється про те, як правильно його поставити. Більшість людей розставляють меблі так, як вважають за потрібне, а також як їм зручніше. Виявляється, те, як ставити ліжко в спальні, може впливати на сон і стан протягом дня.

Буквально кілька років тому провідні вчені в області впливу сну на життєдіяльність людини визначили, що великий вплив на сон робить те, як стоїть ліжко. Після цього були пристосовані технології так званого фен-шую, коли вказано, яким чином повинні стояти меблі в кімнаті, щоб це приносило щастя. Якщо ця східна технологія більше пов'язана з прикметами, які ґрунтуються на вигадках, то висловлювання вчених пояснюють все дуже логічно і доступно для будь-якої людини. Які чинники розташування ліжка в кімнаті можуть вплинути на ваш стан після сну? В результаті дослідження стало ясно, що на наш сон сильно впливає те, спимо ми головою на північ або на південь. Саме так розташована наша планета, тому нам доводиться пристосовуватися до її розташування, щоб бути дійсно задоволеними життям. Згідно фен-шую, не можна ставити ліжко так, щоб під час сну ноги людини не розташовувалися по напрямку до дверей. Вважається, що через двері в кімнату потрапляє негативна енергія. Насправді ж двері може викликати протяг, а також якщо вона відкрита, то людина психологічно не буде відчувати себе абсолютно захищеною, з-за цього сон може бути неспокійним, а як результат — погане самопочуття вранці. Це ж стосується і вікон, які розташовані поруч з ліжком. Шум на вулиці, протяг і інші чинники можуть заважати спокійному сну. Коли узголів'я ліжка стикається не з вікном, а стіною, то людина відчуває себе більш захищеною.

Випромінювання від телевізора

Важливо враховувати, щоб ваше ліжко знаходилося на досить великій відстані від телевізора, щоб знизити ризик цього випромінювання. Існує безліч порад психологів про те, як правильно ставити ліжко, щоб відчувати себе більш комфортно. Але які б поради не давалися, розстановка меблів — це настільки індивідуальний момент, що ніхто не може сказати, як зробити це правильно. На це може впливати просто звичка і ваш настрій. Тому якщо відчуваєте, що спати стало незатишно і не так комфортно, як раніше, просто спробуйте переставити ліжко. Можливо, це стане тим, що дійсно потрібно вам для спокійного і міцного сну.