ru

uk

Як правильно виконується регулювання шафи купе?

Шафи купе – це досить універсальні меблі, які можуть вміщати в себе дуже багато речей. Головна перевага полягає в тому, що шафа відкривається назовні, займаючи при цьому додаткове місце дверима, а зрушується в бік. Але іноді так буває, що шафу купе необхідно налаштувати, щоб все було в нормі. Найчастіше саме двері потребують чіткого регулювання. Як же його правильно здійснити?

Для початку вам необхідно запастися потрібним для цієї справи інструментом: шестигранним ключем діаметром 4 мм, хорошим загостреним олівцем і нормальною плоскою викруткою, бажано з довгою ручкою. Далі необхідно слідувати чітко по інструкції:

  1. Опускаємо кут двері. Для цього необхідно розкрутити один з нижніх шестигранних болтів. Поступово двері почнуть опускатися вниз. Відрегулюйте двері шафи таким чином, щоб у тому місці, де знаходиться лівий ролик, зазор становив не більш п'яти міліметрів.
  2. Регулювання правого ролика. Регулювання даного ролика здійснюється по тому ж типу, що і регулювання лівого. Коли зазор буде становити п'ять міліметрів, затягніть шестигранний болт. По мірі того, як будете крутити гвинт за годинниковою стрілкою, двері будуть підніматися і приходити в нормальне положення. Закручуючи болт, стежте за тим, щоб двері щільно притискалися до бічної сторони шафи.
  3. Окремого регулювання вимагають стопори. Для цього необхідно щільно притиснути самі двері шафи до бічної поверхні, там де буде знаходитися ролик на доріжці відзначити олівцем (відмітьте чітко під серединою ролика). Тепер відсуньте двері назад, а на місце зазначеної олівцем рисочки присуньте з допомогою викрутки стопор (він повинен центром чітко збігтися з рискою). Тепер повністю закрийте двері та подивіться, чітко наїхав ролик на стопор. Якщо все збігається і двері щільно прилягають до бічної поверхні, значить, ви все зробили правильно.
  4. Якщо після регулювання дверей з'явився зазор між дверима і бічною поверхнею шафи, то це можна виправити наступним чином: присуньте на два-три міліметри стопор до бічної частини шафи і присуньте двері знову. Якщо виходить так, що ролик не доїжджає до стопора, то відсуньте стопор трохи назад. Регулюйте його до тих пір, поки все не стане на свої місця.

Як видно, регулювання шафи це досить нескладний процес і не вимагає особливого інструмента і великих зусиль. Його цілком можна здійснити в домашніх умовах.