ru

uk

Як оновити старі меблі

Меблі постаріли, однак ви до неї звикли, вони вам багато нагадують. Власне, майже все життя пройшла з ними. І тому шкода нести їх на смітник, так і міцні вони ще. На нові грошей не вистачає. Не впадайте у відчай! Пропонуємо вам декілька зовсім простих способів по оновленню старих меблів. Вони під силу кожному бажаючому. Для цього не треба бути професійним столяром. І ваша квартира мимоволі оновиться.

  1. Позбавтеся від старої фарби. Візьміть чистячий засіб, захисну маску й окуляри, рукавиці, фартух, щітки, шпатель, металеву мочалку. Винесіть меблі у двір або в добре провітрюване приміщення, зніміть ручки. Після обробки меблів хімічним засобом, фарба вздуєтся. Обдирайте її шпателем або металевою щіткою. Спиртом, протріть поверхню, щоб повністю позбутися хімії. Для цього потрібен кондиціонер для дерева, наждачний папір, гумові рукавички, морилка, поліуретановий лак. Потріть дерево наждачкою, приберіть пил (кондиціонер це прискорить). М'якою тканиною натріть морилкою і покрийте лаком.
  2. Змініть оббивку. Можна самому або запросіть майстра.
  3. Травлення. Деревина побіліє, а візерунок залишиться. Потрібні мідні пензлики, наждачка, вапняний віск, прозорий віск або лак. Потріть дерево мідним пензликом, потім наждачним папером, приберіть пил. Для освітлення використовуйте вапняний віск. Видаліть зайвий віск сталевим тонким дротом і покрийте дерево прозорим воском.
  4. Забарвлення меблів молочною фарбою. Вона не токсична, в її складі порошкове молоко. Є різні кольори.
  5. Забарвлення масляними або латексними фарбами. Потрібен наждачний папір, скотч будівельний, валик, ґрунтовка, масляна або латексна фарба, розчинник для олійної фарби. Зніміть ручки, поставте меблі на цеглу, підстеліть на підлогу ганчірку або клейонку. Трохи затріть і зніміть пил. Пройдіться ґрунтовкою, нехай сохне. Невеликим валиком фарбуйте зверху вниз.
  6. Для дачних меблів краще всього аерозольна фарба. В масці і рукавичках, одягнувши фартух, пофарбуйте меблі. Але перш вимийте її, очистіть від сміття і пилу, просушіть.
  7. Змініть подушку сидіння стільця. Потрібна нова тканина, наповнювач, степлер-пістолет. Відкрутіть подушку від стільця, зніміть стару тканину, виріжте такий же шматок нової. Покладіть новий наповнювач. Прикріпіть скріпками з допомогою пістолета. Прикрутіть сидіння назад.